Am nevoie pentru afacerea mea să blochez acest joc din rețeaua mea și am încercat să blochez site-ul principal al Star Citizens, dar încă am oameni care reușesc să îl ocolească.
Cu siguranță unul dintre cele mai ciudate thread-uri pe care le-am văzut, dar ar trebui să blochezi după numele procesului, deoarece acesta nu se va schimba. Sau, știi… să nu permiți instalarea Star Citizen pe hardware-ul companiei tale (???).
Blochează tot, deschide cele cunoscute.
Se pare că unii trebuie să fie concediați dacă continuă și intenționat evită politica de securitate.
Star Citizen rulează pe servere AWS, deci… mult noroc.
Îmi pare rău pentru tine, pentru că unele persoane o să fie dure în comentarii, dar înțeleg.
Ai blocat domeniile *.robertsspaceindustries.com și *.cloudimperiumgames.com? Cred că acestea le folosesc în joc pentru apeluri gRPC, precum și pentru site-ul web. Dacă vrei să le permiți să vadă site-ul, poți lăsa www.robertsspaceindustries.com să treacă.
Voi încerca să văd ce pot descoperi din viața în joc — poți încerca, de asemenea, să creezi un cont pe site și să contactezi direct suportul CIG pentru informații despre ce trebuie blocat. De asemenea, poți folosi Wireshark ca să vezi dacă pot găsi rezultatele finale de care ai nevoie.
Evident, dacă aceștia folosesc VPN undeva, blocurile nu vor funcționa, dar presupun că ai o modalitate de a opri asta (deși, dacă ești ISP, cred că blocurile VPN ar trebui făcute pe partea clientului? Nu știu.
EDIT: Tocmai am verificat în joc, pare că comunică cu un subdomeniu al *.cloudimperiumgames.com pe portul 443. Jocul deschide, de asemenea, un port de ascultare pe UDP 64090 și atașează tuneluri gRPC — dacă tu sau clientul tău blocați traficul de intrare pentru UDP-ul respectiv, ar trebui să blocheze Star Citizen.
EDIT 2: Te rog să-mi spui că nu blochezi SC pentru toți clienții tăi?