Conectarea VPN de la muncă din străinătate?!

Laptopul tău trebuie să se conecteze la VPN-ul rețelei angajatorului pentru a putea utiliza emailul și alte software-uri… departamentul IT al companiei primește alertă în mod implicit atunci când oamenii se conectează din străinătate încercând să descarce/uploadeze fișiere pe discuri SFTP, așa că probabil vor detecta dacă cineva se conectează din străinătate.

Este posibil să te conectezi la VPN făcând să pară că ești pe routerul tău de acasă? Îmi amintesc că am citit ceva despre păcălirea regulilor Netflix etc. nu știu dacă este același lucru, am bănuit că unii angajați fac asta.

Trebuie să te conectezi la calculatorul tău de acasă și să stabilești VPN-ul de acolo. Folosește calculatorul tău de acasă pentru a lucra din străinătate. În mod invizibil astfel.

MULȚI lucrători la distanță fac asta. Tot ce trebuie să faci este să găzduiești propriul VPN. Verifică Tailscale. Dacă ai nevoie de ajutor, scrie-mi privat.

Aceasta pare a fi o sarcină pentru netmaker. RPi rulează Netmaker cu rutare Subnet. Dacă dispozitivul tău de la distanță nu poate instala Netmaker sau pur și simplu vrei, poți folosi funcția Funnel pentru a expune acele servicii.

Așa cum am spus altcuiva, să întrebi departamentul IT e o idee proastă pentru că deja știm răspunsul.

Nu întreba, nu spune. Ar fi stupid să consulți departamentul IT despre asta. Toți vor spune categoric nu, pentru propria lor protecție.

Hei, nu înțeleg foarte mult despre asta, știu doar că toți avem un client Big IP care se conectează la un server VPN, dar toți trebuie să folosească conexiunea lor de acasă sau mobilă înainte de a deschide acel client VPN… din ceea ce spui, se pare că bănuielile mele ar putea fi corecte.

Nu cred că colegii mei fac asta, nu e posibil pentru că clientul este pe laptopul de muncă.

Da, desigur, cred că este ilegal.

Nu cred că în compania mea avem privilegii Windows pentru a instala astfel de software pe calculatoarele angajatorului.

Momentan fac ceea ce întrebi. Am un router flash-uit propriu în America Centrală, conectat la propriul meu router de acasă în SUA.

Am un apartament în America Centrală unde lucrez și traficul meu trece prin router-ul meu de acasă din SUA.

Firma vede doar aceeași adresă IP rezidențială a casei mele, pe care au văzut-o întotdeauna. Și este un protocol de internet invizibil. Cu alte cuvinte, traficul pare normal deoarece folosește porturi comune pentru traficul web.

Nu plătesc niciun serviciu VPN.

Costul de intrare este doar să ai două routere compatibile (unul servind ca server VPN și altul ca client VPN), și conexiuni la internet.

Da, ești într-o situație delicată. În funcție de cât de restricționat este calculatorul de la muncă, ai putea activa RDP pe el, să-l lași acasă, să te conectezi de la distanță și apoi să configurezi VPN-ul. Acestea sunt probabil împotriva acordului tău de muncă, dar poate fi tehnic posibil. Nu vreau să te pui în probleme la serviciu. Dacă folosesc un instrument SIEM pentru jurnalizare, te vor prinde.

Nu instalezi niciun software. Cumpără un router precum GL.iNet (deja cu Tailscale instalat), apoi te conectezi la router exact ca la o rețea Wi-Fi normală. Nodul Tailscale din router va fi configurat de tine pentru a indica VPN-ul Tău care rulează înapoi acasă pe un Raspberry Pi sau altceva.

Da, din modul în care îl descrii, cred că exact asta fac unii în compania mea :smirking_face: Nu o voi încerca, dar sunt curios cum se configurează, ar putea fi de folos și pentru alte servicii, Netflix sau altceva.

Poți explica asta ca și când aș fi un copil de 5 ani încercând să configurez? Firma mea folosește un VPN care nu funcționează din afara țării. Vreau doar să merg în Mexic pentru 2 săptămâni. Ajută-mă!

În cazul meu, dacă aș vrea vreodată să încerc, am un router furnizat de operatorul meu de fibră optică… de asemenea, aș conecta prin cartela SIM pe laptopul angajatorului…

N-ai prefera mai bine să plătești pe cineva care știe ceea ce face?

Da, aș face-o cu siguranță. Cui trebuie să îi scriu? Ia-mi banii!