Salut,
Din cauza unei conexiuni ADSL proaste în zona mea de muncă, vitezele mele sunt scăzute. Trebuie să accesez calculatorul de la lucru de acasă, dar există o întârziere mare (cu TeamViewer, Chrome Desktop Connection) cred că pentru că redau videoclipuri a ceea ce se întâmplă pe ecran. Mi s-a spus că RDP-ul Windows nu trimite video, deci este mult mai rapid între două PC-uri Windows. Este adevărat?
Dacă da, care ar fi o metodă sigură de a te conecta fără a fi prea paranoic? Am căutat să obțin un VPN, dar două pe care le-am verificat nu suportă RDP (NordVPN și Surfshark).
Dacă aș redirecționa portul către un port diferit de cel implicit, aș pune o parolă incredibil de puternică și aș menține actualizările de securitate, asta va acoperi majoritatea atacurilor?
Și puteți să-mi indicați tutoriale detaliate despre cum să fac asta?
Mulțumesc!
Trebuie să ceri departamentului tău IT soluții aici. Să te aventurezi singur în afara biroului și să faci asta reprezintă o problemă serioasă de securitate și ar putea periclita locul de muncă.
Configurarea unui VPN, de exemplu openvpn sau wireguard, este cea mai bună opțiune.
ȘI NU REDIRECȚIONA PORTUL RDP.
Un serviciu VPN nu e ceea ce ai nevoie, pentru că nu creează un tunel între casa ta și biroul tău. În schimb, ar fi doar un tunel între casa ta și un server NordVPN. Nu prea ajută în acest caz.
În locul acesta, ai vrea să rulezi un server VPN pe routerul sau firewall-ul tău. OpenVPN, cum au sugerat unii, ar funcționa foarte bine.
Nu o să fac un ghid pas cu pas sau ceva, pentru că asta este r/homenetworking și cauți o rețea de business. Dar te putem ajuta să găsești un profesionist IT în zona ta dacă ai nevoie de mai mult ajutor.
Mulțumesc pentru opinii, oameni buni… este propria mea companie, deci nu mă deranjează să fac orice! Nu stochează date ale nimănui acolo. Doar lucrurile mele de vânzări. O să încerc Wireguard în seara asta. Mai sunt și alte opțiuni?