Configurează-ți un VPN L2TP pentru acces remote cu UDM Pro - Ghid pentru tine!

Configurează-ți un VPN L2TP pentru acces remote cu UDM Pro - Ghid pentru tine!

Salut! Mulțumim pentru postarea pe r/Ubiquiti!

Subreddit-ul acesta are scopul de a oferi suport tehnic neoficial pentru cei care folosesc sau doresc să pătrundă în lumea produselor Ubiquiti. Dacă nu ai fost suficient de descriptiv în postarea ta, te rugăm să editezi și să adaugi cât mai multe detalii utile.

Te rugăm să citești și să înțelegi regulile din bara laterală, deoarece postările și comentariile care le încalcă vor fi eliminate. Toate postările irelevante trebuie plasate în thread-ul săptămânal dedicat, care este fixat în partea de sus a subreddit-ului.

Dacă observi răspândirea de informații false, încercări de a induce în eroare alte persoane sau alte comportamente nepotrivite, te rugăm să le raportezi!

Sunt un bot, iar această acțiune a fost realizată automat. Te rugăm să contactezi moderatorii acestui subreddit dacă ai întrebări sau preocupări.

Din păcate, și e oarecum ironic, s-a folosit un UDM Pro, dar nu poți accesa aplicația Protect prin VPN.

Oricum, videoclipul a fost minunat.

Nu știam cât de aproape eram să finalizez configurația VPN-ului. Am încercat cu mult timp în urmă, m-am frustrat și am renunțat. Mulțumesc că m-ai ajutat să ajung la final!

Ai găsit o metodă de a permite izolarea VLAN-urilor atunci când ești conectat la rețeaua creată VPN? Testele mele arată că, practic, deschide accesul complet al utilizatorului la rețea :-/

Interesant!

Deși nu folosesc încă Protect, poate am găsit o soluție de compromis dacă aplicația de telefon Protect nu funcționează peste VPN.

Spune-mi dacă asta funcționează…

1. Conectează-te la VPN pe telefon sau laptop.
  2. Deschide un browser web, tastează adresa IP a UDM Pro-ului tău. (la mine este 10.0.0.1)
  3. Autentifică-te și selectează aplicația Protect.
  4. Am reușit să obțin o interfață web completă și să pot face tot ce aș putea face de pe PC-ul conectat direct la UDM Pro.

Minunat! Mă bucur că am putut ajuta. Probabil voi începe să mă ocup de firewall în următoarea etapă! :slight_smile:

Deci încă nu am configurat acest lucru, dar cred că ai dreptate. În forma actuală, rețeaua VPN poate face rutare spre toate celelalte rețele.

Cred că regulile de firewall vor trebui create explicit pentru a permite rețelei VPN să acceseze internetul și alte resurse locale necesare și apoi să blocheze tot restul.

Interfața web funcționează. Dar aplicația nu, ceea ce este și mai frustrant.

Probabil că aplicația are nevoie de descoperire L2. Nu am niciun motiv să-mi schimb routerul MikroTik cu alte produse Ubiquiti până nu pot accesa camerele de la distanță. Cu MikroTik, pot avea VPN adevărat L2.