Exist vreun router ieftin care să atingă peste 50 Mbps descărcare folosind OpenVPN?

Aș dori să încep să folosesc NordVPN sau alt serviciu similar pe un router. Am o conexiune de 100/20 Mbps. Totuși, când activez VPN-ul pe router, viteza scade la aproximativ 6/6 Mbps din cauza complexității criptării implicate. Prin urmare, cauza este un CPU slab în router.

Există vreun router ieftin (50 - 100 USD) care să-mi ofere cel puțin 50 Mbps descărcare folosind OpenVPN?

Doar pentru interes: tunelizezi întreaga rețea prin NordVPN? De ce faci asta (aș anticipa o degradare serioasă a lățimii de bandă, așa că mă aștept să ai un motiv bun)?

Routerele ieftine în general au procesoare lente. NordVPN pare că preferă routerele Asus și poți obține un RT-AC66u pentru aproximativ 80$.

Personal, OpenVPN nu merită pentru că este lent. Dacă vrei să te apropii de viteza ta de internet, folosește WireGuard. WireGuard se conectează aproape instantaneu.

Eu folosesc PIA VPN dar pe PC-ul meu. Există o opțiune încorporată pentru a alege între OpenVPN și WireGuard. Obțin viteze complete de 100/10 de la Xfinity.

Aceasta, dacă este posibil. Încearcă și să obții ceva cu suport pentru WireGuard.

Desigur - când folosit pe un PC modern, de obicei este posibil să gestionezi criptarea asociată cu OpenVPN destul de rapid. Însă, din cauza naturii OpenVPN, nu poți paraleliza aceasta, ceea ce înseamnă că criptarea trebuie făcută pe un singur nucleu. Din această cauză, routerele normale, care de obicei nu au procesoare puternice, nu pot ține pasul cu viteza link-ului.

Ce aș vrea să știu este dacă cineva a avut succes să atingă viteze respectabile (50+ Mbps) pe un router relativ ieftin cu OpenVPN.