Folosiți modul incognito al browserului pentru a găsi zboruri mai ieftine

Încerc să organizez și să coordonez o excursie de rafting de 10 zile în Columbia cu un grup de alți aventurieri. Am petrecut prea mult timp ajutându-i să caute zboruri ieftine și să gestioneze logistica. Tocmai am aflat că ștergerea istoricului browserului sau navigarea în modul incognito te poate ajuta să găsești zboruri mai ieftine. Aeroporturile și site-urile web pot modifica prețurile atunci când știu istoricul tău de căutare. Poate că acesta este un lucru cunoscut, dar am crezut că îl voi transmite mai departe. Ar fi fost de folos să știu cu câteva săptămâni în urmă.

EDIT: Se pare că această idee nu este pe deplin acceptată. Decizi dumneavoastră în funcție de comentariile de mai jos…

Dezvoltator de software pentru sisteme de pasageri ale companiilor aeriene aici;

Aceasta este doar o baliverne. Creșterea de preț pe care o observați este adevărată, dar nu pentru că software-ul urmărește mișcările dumneavoastră și încearcă să perceapă un preț mai mare, ci în principal pentru că atunci când căutați un zbor și continuați cu cel puțin o mutare, se creează PNR-ul pentru dumneavoastră pentru a vă salva locul din inventar. Și, desigur, cu fiecare loc salvat, prețurile pot crește sau nu, în funcție de clasa de rezervare (nu doar economy, business, ci și clasa creată pentru fiecare interval de preț).

Aceste PNR-uri sunt distruse dacă nu finalizați rezervarea, dar, bineînțeles, după o anumită perioadă, care depinde de software și de alegerea companiei aeriene. Și când aceste PNR-uri sunt șterse, prețurile scad de asemenea.

O altă diferență de preț pe care o puteți observa este cauzată de promoții pentru anumite grupuri de clienți. Nu încearcă să vândă la un preț mai mare; este invers. Pentru anumite grupuri de clienți, locul poate fi mai ieftin. Aceasta poate depinde de mai mulți parametri, precum de unde căutați, ce acțiuni faceți înainte de a căuta (în funcție de comportamentul dumneavoastră, s-ar putea să se potrivească unui anumit tipar și să primiți o promoție)

Există, de asemenea, alți factori în joc. Canalele de vânzare ale companiei aeriene nu sunt strict online, ci există operatori de turism, agenții de vânzări globale și altele, care pot avea oferte mai bune datorită acordurilor lor cu compania aeriană.

Aceasta poate deveni foarte, foarte complexă uneori, ceea ce nu pot explica pe deplin aici. Dar vă pot asigura că, dintre companiile aeriene cu care am lucrat și software-urile pe care le cunosc, folosite pentru rezervarea a 500 de milioane de bilete de avion pe an, nu există așa ceva precum creșterea prețului pentru că ați făcut asta sau aia.