Gânduri despre Twingate?

Twingate susține că este mai bun pentru confidențialitate și securitate decât VPN-urile, dar nu înțeleg prea bine aceste lucruri și nu am văzut prea mult despre asta aici. Este FOSS? Ce este exact? Îl folosește cineva aici? Există recomandări de opsec atunci când îl folosești comparativ cu alte soluții?

Este FOSS?

Nu există nicio indicație că ar fi așa

Ce este exact?

Se pare că este un fel de rețea suprapusă care stabilește conexiuni VPN între fiecare punct final al unei rețele. Este de fapt pentru companii, nu pentru utilizatori finali.

Îl folosește cineva aici?

Am auzit despre el doar din auzite.

Există recomandări de opsec atunci când îl folosești comparativ cu alte soluții?

Dacă nu găzduiești singur, sau nu rulezi o mulțime de instanțe cloud, nu este o soluție despre care ar trebui să te îngrijorezi. În schimb, obține un cont cu PhotonVPN sau Mullvad.

Twingate este ZTNA. Similar cu Zscaler. Folosește agenți proxy (conectori) care stau aproape de resursele pe care le țintești, de exemplu, poate rula într-un VPC AWS pentru a face proxy la accesul pentru acesta. Elimină nevoia de tuneluri complete sau divizate, deoarece brokerul de conexiuni știe unde să trimită clientul, pe baza IP-ului, FQDN etc. Sunt de fapt microtuneluri și sunt mai transparente pentru utilizator decât utilizarea unui client VPN.

Ok, mulțumesc! Am deja un VPN - eram doar curios dacă acesta este o alternativă superioară în creștere pe care ar trebui să o iau în considerare. Mă voi menține la ceea ce am!