Întrebări despre utilizarea Proton VPN cu fișier de configurare Wireguard

Din cauza restricțiilor din țara mea, a trebuit să folosesc ProtonVPN cu un fișier de configurare WireGuard. L-am descărcat, l-am importat în aplicația WireGuard și am activat pe bază de cerere. Când fac asta, pot accesa internetul fără probleme. Dar asta e tot?

Întrebările mele sunt,

1. Este la fel de sigur ca aplicația ProtonVPN?
  2. Are și el un buton de oprire de urgență?
  3. Folosesc NextDNS DOH cu el. Sunt necesare ajustări de confidențialitate?

Comentarii:

Nelizea: Folosesc aceeași configurație pentru un control mai granular al DNS-ului. Am adaptat ghidul Mullvad pentru Proton și am adăugat următoarea avertizare:

Disclaimer:

• Aceasta nu este aprobată oficial de Proton VPN.
  • Folosiți pe propriul risc (ca orice DNS personalizat)
  • Acest lucru va divulga intenționat cererile DNS în afara tunelului Proton VPN către NextDNS, cu DoH activat, pentru o personalizare mai bună a blocării DNS.

Acesta este un aspect de confidențialitate. Dacă sunteți de acord cu asta, atunci e în regulă. Pentru NextDNS aș seta jurnalizarea la niciuna, cu excepția cazului în care depanați, și în general aș schimba locația de stocare în Elveția în setări.

https://www.reddit.com/r/ProtonVPN/comments/15x7q1q/guide_nextdns_proton_vpn_wireguard_doh3_on_ios/

Interesant. Folosesc ambele, dar nu împreună.

Poți să mă ajuți să înțeleg de ce vrei?

De obicei, a avea VPN pentru confidențialitate și apoi a trimite toate solicitările DNS către altcineva nu ar fi o practică bună. Combinarea Proton cu o companie care nu este foarte transparentă pare puțin ciudată.

Google ne spune că NextDNS este încorporat în Delaware, iar LinkedIn sugerează că fondatorii și majoritatea angajaților sunt în Franța, iar o persoană, al cărui nume nu-l cunoaștem, aparent locuiește în Tbilisi. Asta nu înseamnă neapărat nimic, dar: nu e nici totul.