Cea mai recentă versiune de macOS, Monterey, cauzează probleme de conexiune la internet atunci când funcția Split Tunnel este activată. Dacă folosești Monterey și nu te poți conecta la internet, te rugăm să dezactivezi funcția Split Tunnel.
Am trimis o sesizare de bug către Apple despre această problemă [https://openradar.appspot.com/radar?id=4966442973790208] și vom actualiza ASAP dacă Apple va remedia această problemă.
Pentru clarificare, dacă dezactivezi Split Tunnel, totul va funcționa normal, și această problemă afectează doar anumite computere cu Monterey (în majoritate computere mai noi).
Aceasta a fost defectă de aproape 2 ani: Split Tunneling on MacOS 11.0 - News / Announcements - PIA Support Portal
Înțeleg că este în totalitate o problemă Apple. Dar totuși îmi voi anula abonamentul când va fi disponibil luna viitoare. Este funcția pentru care am ales PIA, și dacă nu funcționează, pot să caut altceva.
Eu de asemenea experimentez problema în care activarea split tunnel împiedică conexiunea PIA la un server PIA. Iată configurația mea:
MacBook Air M1 cu MacOS Ventura 13.01, rulând PIA 3.3.1 - protocol WireGuard conectat la internet prin WiFi:
Problema apare chiar și atunci când activez split tunnel fără nicio aplicație selectată pentru ocolirea VPN-ului PIA.
Sperăm că Apple va rezolva în cele din urmă problema în raportul de bug menționat în postarea originală.
Mi-aș dori foarte mult ca să facă ceva în legătură cu asta. Grr.
Există noutăți în legătură cu această problemă?
Există ceva nou? Încă folosesc Mac-ul meu pe Big Sur din cauza acestei probleme.
Este destul de incredibil că încă nu s-a rezolvat. Utilizând un MacBook Air M2 cu Ventura și problemele persistă. Sperăm că Apple și PIA vor reuși să o rezolve într-o bună zi…