Saptămâna 'Am făcut ceva util' Thread - 29 Decembrie 2023

Există o mulțime de conținut generat de utilizatori, de la scripturi și software până la tutoriale și videoclipuri, dar în general am încercat să menținem aceste conținuturi în afara paginii principale din cauza volumului și ca urmare a feedback-ului comunității. De asemenea, există mult conținut care încalcă regula noastră privind publicitatea/Promovarea, de la scripturi și software până la tutoriale și videoclipuri.

Am primit mai multe solicitări pentru excepții de la regulă, și în loc să permitem ca pagina principală să fie copleșită, am gândit să încercăm o thread săptămânală care să permită astfel de conținuturi. Nu avem încă un nume catchy pentru ea, așa că vă rugăm să ne spuneți dacă aveți idei!

În această thread, simțiți-vă liberi să ne arătați proiectul vostru personal, videoclipuri de pe YouTube, postări pe blog sau orice altceva aveți, și să le împărtășiți cu comunitatea. Anunțurile comerciale, linkurile de afiliere sau linkurile care par a fi pentru monetizare vor fi în continuare eliminate.

Ei bine… HR a implementat un software de monitorizare a timpului care nu are o aplicație mobilă și nu a fost conceput pentru a fi public. De asemenea, au decis să elimine majoritatea ceasurilor de timp fizice și să forțeze oamenii să folosească computere/telefoane pentru funcțiile de pontaj. Așa că, în loc să fac o aplicație internă publică, am configurat VPN fără client care acordă acces utilizatorilor în portal după verificarea cu autentificare SAML și MFA. Nimic extraordinar, dar a fost o experiență plină de învățături. Plănuiesc să folosesc același scenariu pentru a construi o soluție BYOD pentru IT folosind VPN fără client și Guac. M-am săturat să port două dispozitive pentru vacanțe.

Salut tuturor! Să aveți vineri fericit! Astăzi avem un blog care explică exact cum se generează datoria tehnologică. Poți folosi această postare pentru a vedea cum generezi această datorie tehnologică și ce poate păți când te cufunzi prea adânc în ea. De asemenea, avem un flux de lucru pentru transformarea unei echipe pragmatice în una tehnic stabilă. Îți vom împărtăși asta într-o altă postare în curând!
Aruncă o privire la Cum se generează datoria tehnologică.
Spune-ne ce părere ai despre această postare și nu ezita să ne spui ce conținut ai vrea să vezi în viitor!

Avem și o serie de bloguri intitulată Lecții în Factorio unde conectăm ingineria de rețea cu Factorio, așa că dacă îți place unul (sau ambele) dintre aceste subiecte, verifică și poate te va ajuta atât în inginerie, cât și în Factorio!
Iată săptămâna 1, săptămâna 2, săptămâna 3, săptămâna 4, săptămâna 5, și săptămâna 6.

Partea 6 din seria mea de bloguri a fost publicată. Astăzi ne concentrăm pe colectarea și analizarea jurnalelelor serverului web IIS. Cele trei subiecte noi majore pe care le acoperim sunt:

• Configurarea Graylog sidecar winfilebeat
  • Configurarea log-urilor IIS
  • Crearea unui extractor de text de bază

Deci vrei să faci logging. . . (PT. 6 Jurnale IIS)

Anunță-mă dacă ai întrebări.

Hai să folosim AI. Am creat acest instrument de conversie a limbajului natural în comenzi shell. Folosește implicit API-ul OpenAI. GitHub - belda/shelllangchain: Convert natural language to shell commands directly in your terminal.

Un client pe care l-am avut avea o configurație similară, dar au adăugat IP-ul clădirii (clădirilor) binevoitoare astfel încât utilizatorii să fie conectați fizic la wifi pentru a puncta intrarea/ieșirea. Doar roagă-te să nu fie nevoie să gestionezi ceva similar, altfel va face configurația mult mai dificilă.

Blog foarte bun, mulțumesc.

O întrebare - mediul meu de rețea împiedică toate conexiunile inbound către dispozitivele utilizatorilor finali, adică laptopul meu se poate conecta la un server, dar serverul nu poate iniția o conexiune către laptopul meu. Ar putea fi o problemă pentru colectarea datelor SysMon de către Graylog/Sidecar?