Titlul practic, vreau să știu dacă navigarea folosind containerul va expune istoricul meu sau activitatea la muncă?
Mă gândesc că toate informațiile ar trebui în teorie să rămână pe serverul meu și că singurul lucru pe care angajatorul meu ar putea să-l vadă este adresa web a containerului meu Docker (folosesc btw Cloudflare Tunnels). Dar sunt cu adevărat un începător, așa că m-am gândit să întreb!
Edit: Doar pentru clarificare, în lumina unor comentarii, nu folosesc computerul de la serviciu pentru activități non-SFW. Înțeleg pe deplin că orice dispozitiv oferit de angajatorul meu nu este al meu și nu trebuie considerat privat. Iată câteva exemple de acțiuni care m-au determinat să mă gândesc să folosesc propriul browser de pe serverul meu:
- Vinerea trecută, încercam să cumpăr bilete pentru o excursie în familie la zoo.
- Uneori, în pauza de cafea, îmi place să citesc din biblioteca mea Kavita.
- Deschid de obicei Nextcloud pentru a vizualiza fișiere.
- Navighez pe Reddit și monitorizez serverul meu.
Deși nu am temeri că angajatorul meu va vedea aceste activități, apreciez confidențialitatea mea. Prin urmare, dacă există o oportunitate de a face mai dificil pentru ei să vadă, de ce să nu o exploatez? De aceea sunt aici, întrebând.
Este destul de distractiv să mă educ în toate aceste subiecte.