Ce VPN să folosești în China

Nu am fost de câțiva ani și mă întrebam dacă există vreun VPN pe care l-ați recomanda pentru utilizare în China?

Dacă doar aduci un telefon, poți cumpăra o cartelă SIM din Hong Kong care funcționează și în continent, oferind acces nelimitat la tot.

Sincer, orice VPN folosești, va fi oprit periodic dacă rămâi destul de mult timp în China. Cele mai populare VPN-uri pentru China sunt Strong VPN, Astrill și Vyper. Dacă sunt oprite, pot actualiza rapid serverele pentru a nu fi prea incomodați. Personal recomand Astrill, deoarece am avut probleme cu celelalte două.

Pe telefonul meu (Android) folosesc aplicația Turbo VPN.

Voi merge în China săptămâna viitoare. Din ce am cercetat, pare că ExpressVPN este de încredere (unii spun că ar fi deținut de Guvernul Chinei). De asemenea, am auzit lucruri bune despre VPN.ac. Anul trecut am avut credite Digital Ocean, așa că am folosit Streisand: GitHub - StreisandEffect/streisand: Streisand sets up a new server running your choice of WireGuard, OpenConnect, OpenSSH, OpenVPN, Shadowsocks, sslh, Stunnel, or a Tor bridge. It also generates custom instructions for all of these services. At the end of the run you are given an HTML file with instructions that can be shared with friends, family members, and fellow activists.. Shadowsocks, AnyConnect și OpenVPN+Stunnel au funcționat. Se pare că acum guvernul chinez face verificări mai stricte, astfel încât unii au avut probleme cu Shadowsocks.

Ar trebui să verifici NrdVPN și PureVPN. Le-am încercat pe amândouă, și sunt foarte bune. NrdVPN are cele mai bune recenzii online, dar PureVPN are o promoție incredibilă acum - 29 USD pentru un abonament pe un an.

Voi fi acolo doar cam două săptămâni și jumătate.

Nu folosi Astrill. Nu mai e la fel de bun ca înainte. Folosește ExpressVPN.

Pentru atât de puțin timp, probabil te poți descurca cu un VPN gratuit sau de probă, ca Turbo sau Green.

ExpressVPN nu a funcționat niciodată pentru mine, dar eram în Yunnan. Poate depinde de locul în care mergi.