Există o modalitate reală de a împiedica site-urile să mă urmărească cu excepția VPN-ului sau a activării setării "nu urmări"?

Nu în mod complet legat de întrebarea mea, dar mă gândesc serios să schimb browserul principal de la Google Chrome la Opera GX. Am auzit lucruri bune despre Opera de ceva timp, dar motivul principal al acestei schimbări este reducerea cantității de RAM utilizată de browserul meu. Google Chrome îmi încetinește extrem de mult laptopul și, din ceea ce am citit, Opera gestionează mult mai bine multe file, le etichetează etc., și de asemenea folosește mai puțină RAM.

ACUM REVENIM PE DRUM: În plus față de beneficiile necesare pentru hardware-ul meu pe care Opera susține că le oferă, are, de asemenea, caracteristici de siguranță și confidențialitate mult mai bune decât majoritatea celorlalte browsere, cu VPN încorporat și cu mai puține date colectate decât Google (care, în ciuda a tot ceea ce fac, fiind de lucru, încerc totuși să evit)

Am citit online că Opera, ca și multe alte servicii care oferă “fără urmărire”, au în esență o setare care “spune” site-urilor când le vizitez că nu vreau să fiu urmărit, dar în afară de asta, nu blochează mult (sau cel puțin așa a fost experiența mea anterioară cu funcții similare în programe separate de Opera)

Altfel decât alegerea evidentă a VPN-ului, cum pot reduce sau opri complet site-urile să mă urmărească în afară de modul în care particip activ? (Participare activă înseamnă literalmente introducerea informațiilor mele pe un site.)

Și în al doilea rând, dacă ai folosit Opera și/sau Chrome, te rog să împarți experiențele tale, avantajele și dezavantajele fiecăruia sau ambilor.

ÎNTREBAREA FINALĂ: dacă motorul de căutare implicit al Opera este Google, în afară de soluția evidentă de a-mi schimba motorul de căutare în altceva precum DuckDuckGo (ceea ce nu vreau să fac dacă nu e nevoie), ce împiedică Google să colecteze tot atâtea date despre mine precum ar face dacă aș folosi Chrome???

Practically, you can’t do much about it. To use the web is to be tracked. Even if you turn off cookies entirely (which will break most websites), your browser has enough unique metrics where you can be tracked by a combination of browser version, screen resolution, region, and a few other data points to create a unique profile of you as a user.

The best you can do is set up something like a pi-hole and block as many known trackers as you can. But that still won’t stop everything, and it will sometimes break certain websites or functionality.

Folosește browserul Brave.